Koppelbedden nu ook mogelijk
in de thuissituatie!

Roparun is enthousiast dat zij kan laten weten dat er 120 koppelbedden in Nederland beschikbaar zijn voor inzet in de thuissituatie. Tot nu toe werden er koppelbedden verspreid in ziekenhuizen, hospicevoorzieningen en woonzorg-verpleeghuizen.

Roparun werkt voor het verspreiden van de koppelbedden naar de thuissituatie samen met Vegro Expertisecentrum Hulpmiddelen. Vegro zorgt voor de landelijke verdeling van de bedden vanuit hun servicepunten. De bezorgers van de koppelbedden hebben instructies gekregen en kunnen in de thuissituatie een korte instructie geven voor het aan- en afkoppelen van het koppelbed.

Het bestuur van Roparun is overtuigd dat een koppelbed van enorme waarde kan zijn voor mensen in de laatste levensfase en hun geliefden. Een ultieme vorm van verbondenheid. “Bij elkaar horen, elkaar aankijken, elkaar aanraken, naast elkaar liggen of zitten. Als partner, als ouder-kind of als grootouder-kind.”

Bekijk het instructiefilmpje:

Aanvragen en retourzenden van de koppelbedden door u als Netwerkpartner voor de thuissituatie is mogelijk door de formulieren te gebruiken die bij dit artikel gepubliceerd zijn. Voor het gebruik van een koppelbed wordt een bijdrage van ongeveer € 16,50 euro gevraagd voor transport en reiniging door de cliënt te voldoen.